Weer geen Kut op tv

petraposselmetjoop

15 maart 2009

De beste kandidaat na een screentest van de AVRO voor de presentatie van het kunstprogramma “Opium TV” was Petra Possel. Niet vreemd, Petra interviewt al jaren op de radio (o.a. Kunststof) en doet dat uitstekend. Toch kreeg Petra de job niet en de reden laat zich raden: Petra is vrouw, niet de piepjongste meer, en beschikt niet over een bekend gezicht. Dus ging de baan naar Cornald Maas. Cornald mag op tv een houterige verschijning en dito interviewer zijn, hij heeft wel wat de Nederlandse Publieke Omroep momenteel graag ziet: Een bekend gezicht. En als bonus: Vrienden op de juiste plaatsen, Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw. Dus werd Cornald de presentator van het nieuwe kunstprogramma van de AVRO. Logisch toch?
Het redactiewerk bij Opium, hoorde ik, bestond vooral uit het ‘scoren van BN’ers’. “Vind maar een BN’er dan verzinnen wij er wel een kunstitem bij.” riep de arme eindredacteur, die ook maar gestuurd was. “Kijkcijfers!” had de arme AVRO tegen de arme eindredacteur geroepen, “anders hebben we straks geen programma meer.”
De arme AVRO op haar beurt had ook maar gepapegaaid wat de netmanager dreigend had verkondigd: “Kijkcijfers! Anders zet ik jullie op zondagochtend.”
Dus het is allemaal de schuld van de netmanager? Maar die wordt toch ook maar gestuurd? Door wie ook alweer dan? De minister? Maar die wil toch juist meer kunst en cultuur op tv?!
Misschien kunnen Ad ’s Gravesande en Kim van Kooten, die in hun reclamecampagne voor Nederland C stoer roepen dat ze kunst op prime time gaan uitzenden, er volgende keer bij vertellen hoe ze dit kleine polderparadoxje denken op te lossen.

Sorry de titel moest natuurlijk zijn: Weer geen kunst op tv (en dat is misschien maar goed ook)

  • meer artikelen

  • naar boven-->