Low Budget en waar het om gaat

setfotodavidtommyjasoverhoofdDe jongeman onder het jasje links op deze foto is Tommy Both. Tommy was regie assistent bij de verfilming van drie korte verhalen voor Cafe de Liefde. Ik had de eer om samen met Tommy en een kleine crew van jonge filmmakers -vers van de Filmacademie- deze films te maken. Voor elke film hadden we 1 opnamedag, drie montagedagen en twee dagen geluids- en beeldafwerking. Het script schreef ik in 1 dag, op basis van een reeds bestaand verhaal. De films varieren in lengte van 7-11 minuten.
Gekkenwerk zou menig ervaren filmmaker zeggen, maar we hebben het voor elkaar gekregen en ik ben erg trots op het resultaat. Vanavond 5 juli om 23.20 uur zijn de films te zien op Nederland 2. En daarna op www.uitzendinggemist.nl
Oh en wat die jas over Tommy’s hoofd betreft en wat hij daar eigenlijk staat te doen: Als mijn regie assistent checkt hij het beeld van de monitor waarop wij kunnen zien wat er gefilmd wordt. Bij een full budget film is er voor de regisseur een kleine zwarte ‘tent’ waar hij geheel of gedeeltelijk in kan kruipen om op de monitor te kijken. Wij deden dat dus met mijn jasje. Ging ook een stuk sneller, wat fijn is want we moesten een hoop opnemen per dag. En ach uiteindelijk gaat het natuurlijk maar om 1 ding, nl. dat wat je op de foto hieronder ziet: Wat de acteurs doen voor de camera. Dit was bijvoorbeeld een erg mooi moment, je ziet het al op de foto. Kijk vanavond maar!
zie ook www.cafedeliefde.nl
setfotodavidenmargreetzoenend

  • meer artikelen

  • naar boven-->