2010: GEEN SLAPJANUS MEER

Trailer Goede Voornemens, Slechte Voornemens. Uitzending: 1 januari 2010 19.15-20.15 uur Nederland 2

Special met Tips & Tricks voor mensen met Goede Voornemens. Zeven Nederlanders die oktober jl. al met hun goede voornemen begonnen worden gevolgd. Hun komische, dramatische en soms confronterende verhalen worden van commentaar voorzien door psychologe Roos Vonk, geluksprofessor Ruut Veenhoven en de Amerikaanse Goede Voornemens guru Gary Ryan Blair.

gary-ryan-blair33

Blair zegt dat wij allen slapjanussen zijn die aan het begin van het jaar iets roepen zonder het ooit waar te maken. De cijfers geven hem gelijk: Ongeveer 90% van alle goede voornemens is rond februari alweer vergeten. Dus minstens zo belangrijk als het goede voornemen zelf, is de ubergedisciplineerde manier waarop we het uitvoeren.
Wat mijzelf betreft: Soms zou ik wel van mijn werkverslaving afwillen, maar je begrijpt, dat ‘soms’ gaat mij nekken. Dus kies ik voor een haalbaarder voornemen: Er vaker zijn voor m’n vriendin, familie en vrienden. Wil ik voortaan niet meer als slapjanus door het leven gaan dan betekent dat dus keiharde afspraken, in agenda’s geblokte dagdelen met quality time, een streng systeem van straffen, en iemand die hier op toeziet. Of zal ik dat laatste gewoon zelf doen? Lijkt me een goed voornemen.

  • meer artikelen

  • naar boven-->