De Mooiste Liefdesscenes

20 juni 2009bridgesdonker

Tijdens een onverwacht etentje deze week, georganiseerd door vrienden en kersverse ouders Rosa en Roderic, kregen we het over de mooiste liefdesscènes in speelfilms. Een willekeurige selectie uit de oogst van die avond:

Uit “Paris Texas”. Hoofdpersoon Travis (Harry Dean Stanton), is op zoek naar zijn ex vriendin Jane (Nastassja Kinski) en vindt haar in een peepshow. Hij kan haar wel zien, maar zij hem niet, als hij haar via de intercom het dramatische verhaal van een stukgelopen relatie vertelt…
http://www.youtube.com/watch?v=FDJJXo51zLA&feature=PlayList&p=7393F6B6E4BC039B&playnext=1&playnext_from=PL&index=16 (Favoriet van Rosa )

Uit “Scent Of A Woman”, grappig genoeg ook een scene waarin de een de ander niet kan zien. Ditmaal is het omdat de hoofdpersoon, Frank Slade (fantastische rol van Al Pacino) blind is. In een restaurant spreekt Slade een wildvreemde vrouw aan en stelt voor haar de tango te leren…
http://www.youtube.com/watch?v=in5EPHVgcXg&NR=1 (Favoriet van Roderic)

Uit “The Bridges of Madison County”. Francesca Johnson (Mery Streep) krijgt tijdens haar huwelijk een geheime verhouding met fotograaf Robert Kincaid (Clint Eastwood). In een dramatische scene in de stromende regen moet ze beslissen of ze voor Robert kiest of bij haar echtgenoot blijft..
http://www.youtube.com/watch?v=AXiX5eN2OIA
(Favoriet van ondergetekende, en van Sophie Hildebrand, ook bij het etentje.)
Enige discussie ontstond over de inbreng van DZDD presentatrice Froukje Jansen: De stomende seksscène tussen Hale Berry en Billy Bob Thornton uit “Monster’s Ball”, omdat dit volgens sommigen een seksscène zou zijn en geen liefdesscène.
Ik kon de scene niet op Youtube vinden. Dan de trailer maar: http://www.youtube.com/watch?v=g1DSJFUgAU4&feature=PlayList&p=D1D045D8FCB2E899&playnext=1&playnext_from=PL&index=1
Doe jezelf een plezier en kijk de andere scènes terug op Youtube. En als je zin hebt stuur jouw favoriete scene ooit naar creativefilmlab@hotmail.com , dan maken we een nieuwe lijst en kiezen we volgende maand de beste liefdesscène in een speelfilm ever.
En kijk natuurlijk voor de mooiste real life liefdesverhalen elke maandagavond om 22.50 uur op Nederland 2 naar Cafe de Liefde.
Maandagavond (22 juni) op Nederland 3 in De Zomer Draait Door trouwens uitgebreid aandacht voor Cafe de Liefde.
(En ere wie ere toekomt, het idee voor die Top 3 was afkomstig van DZDD redacteur Arwen Notermans, ook aanwezig bij het onverwachte etentje. Lekker incestueus allemaal hè…)
rosa-roderic-en-rhonja
Rosa & Roderic met dochter Ronja

  • meer artikelen

  • naar boven-->