5 jaar happyvpro (dichters, babes en baby’s)

vrolijke-happies

12 mei 2009

Precies 5 jaar geleden lanceerden we bij de VPRO de datingsite www.happyvpro.nl met de gevleugelde kreet “Een date voor je het weet!”.
De site kwam voort uit het VPRO tv programma “MSN voor OSM” een fake documentaire, waarin journalist Ricky Knoop Happyvpro lanceert als een datingsite voor OSM: “Ons Soort Mensen! VPRO’ers, intellectuelen, schrijvers, kunstenaars, mensen die nog wel eens een boek lezen.”
Een jaar na de lancering van ‘Happy’ op 16 mei 2004, publiceerde HP/De Tijd een 4 pagina’s tellend artikel waarin de site tot cultsucces werd gebombardeerd.
In het artikel een gesprek tussen enkele ‘happies’:
Noa: “Je bent met Plaagstoot? Vertel!”
Ghislaine: “Ja, z’n nickname vond ik eerst wel een afknapper. Plaagstoot. Pfff.. Beetje kinderlijk. Maar toen ik laatst op mijn profiel zette dat ik ziek was vroeg hij of hij sinaasappels voor me mocht uitpersen. Stond hij met fruit en twee geweldige opera cd’s op de stoep. Ik heb geen nacht meer alleen geslapen.”
Noa: “Het wordt tijd dat je op je profiel invult dat je een relatie hebt.”
Ghislaine : “RE-LA-TIE? Dat impliceert ‘moeten’ en daar ben ik allergisch voor. Plaag en ik hebben gewoon lol samen. Hij is een tikkeltje onaangepast.“
Noa: “Een echte happy dus.”
Happymeisje Elf zit even verderop te mokken want ligt in Happyscheiding omdat haar ex het twee dagen geleden heeft gedaan met een andere happy. Maar dan krijgt Elf een smsje en begint te lachen.
Yolande ( tegen Elf): “Wie van je vier happylovers is het? “
Elf: “De Dichter. Wil je hem niet overnemen?”
Yolande: “Die is toch zo fantastisch in bed?”

Ik ontmoette zelf ooit mijn huidige lief op Happyvpro maar heb tegenwoordig weinig contact meer met de site. Het enige nieuws van het happyfront dat mij nog wel eens bereikt is wanneer er weer een happy baby geboren is, en ik een geboortekaartje krijg met een lief bedankje. Zoals van ex happies ‘Koekies’ en ‘Mickey’ die een half jaar geleden de trotse ouders werden van Laura.
Ik ben er wel eens van beschuldigd de ‘vader van happy’ te zijn en heb daar verder nooit zo bij stilgestaan totdat ik laatst het geboortekaartje van Laura kreeg en me opeens afvroeg of ik dan ook niet in zekere, virtuele zin de opa van Laura was….
happyopa2
Ik ben daar nog niet helemaal uit maar toen ik Laura laatst zag op het Happylustrum feest in Amsterdam (www.happylustrum.nl/site/), vervulde me dat toch met enigszins grootvaderlijke trots, en dat was een verrassend fijn gevoel moet ik zeggen.
Jammer eigenlijk dat we nooit die Happy reality soap voor de VPRO hebben gemaakt.

  • meer artikelen

  • naar boven-->